fbpx
Știri

Sărbători de Paște sustenabile în Business Garden Bucharest

Sărbători de Paște sustenabile

În România, luna mai aduce cu sine o combinație de două momente importante: Sărbătoarea Paștelui și Ziua Internațională a Muncii. Această coincidență aduce în atenția noastră nu doar tradițiile și valorile pascale, ci și importanța și contribuția muncii în viața noastră de zi cu zi. În acest context, este o ocazie potrivită să reflectăm asupra unui spațiu de muncă care îmbină nu doar eficiența și performanța, ci și valorile sustenabilității și responsabilității sociale: Business Garden Bucharest. Aici, în inima unei comunități profesioniste și preocupate de mediu, Paștele este sărbătorit cu bucurie și recunoștință, îmbinând tradiția și inovația într-un mod unic.

Sărbători de Paște sustenabile: O Oportunitate de Reciclare și Responsabilitate

Un studiu recent publicat de Jurnalul De Sustenabilitate evidențiază o realitate importantă în legătură cu perioada sărbătorilor de Paște: creșterea semnificativă a consumului aduce automat și o creștere a deșeurilor de ambalaje. Conform analizei realizate de Clean Recycle, această creștere este evidentă în diversele forme ale consumului: de la creșterea folosirii ouălor cu 50% față de alte perioade ale anului, până la achiziționarea de cadouri și jucării în valoare de 180 de lei în medie. Aceste date alarmante nu fac decât să sublinieze presiunea suplimentară asupra sistemelor de gestionare a deșeurilor și a resurselor naturale în timpul sărbătorilor.
România se confruntă cu provocări în ceea ce privește reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje. Potrivit informațiilor prezentate de fondatorul și CEO-ul Clean Recycle, Cosmin Monda, România are obligația să recicleze 60% dintre ambalajele puse pe piață, însă în prezent reușește să recicleze doar 39,87%.

Un Paște Sustenabil

Cu toate acestea, avem oportunitatea de a acționa și de a face aceste sărbători de Paște sustenabile. Prin consum responsabil, colectarea separată a deșeurilor și reciclarea categoriilor de ambalaje, fiecare dintre noi poate contribui la construirea unui ecosistem mai sănătos și la îndeplinirea obiectivelor naționale de mediu.
Astfel, în ideea de responsabilitate socială și respect față de mediul înconjurător, Business Garden Bucharest încurajează comunitatea sa să fie parte a acestui efort comun pentru un viitor mai durabil și echilibrat.

Paște Fericit!

Fie ca aceste zile să fie pline cu bucurie, pace și iubire în casele și în inimile voastre. Sărbători fericite alături de cei dragi și momente de neuitat!
Într-un spirit de solidaritate și angajament față de valorile noastre comune, vă invităm să privim spre viitor cu speranță și încredere. Împreună, putem construi un mediu mai sănătos și mai sustenabil, în care fiecare gest de grijă și responsabilitate contează.

Sărbători Pascale binecuvântate!

Vezi toate noutățile